Speak English Like an American » Review for Lessons 6-10

Practice The Idioms

Choose the best substitute for the phrase in bold:

  1. This apple pie is out of this world.
    • a) not bad
    • b) from another planet
    • c) delicious
  2. Jane was feeling on edge, so she went to a day spa to relax.
    • a) anxious
    • b) relaxed
    • c) angry
  3. You ate 15 cookies? You really made a pig of yourself!
    • a) turned into an animal with a snout and tail
    • b) made yourself sick
    • c) ate more than you should have
  4. Bob wasn't sure he wanted to work for his wife's cookie company, but she talked him into it.
    • a) forced him
    • b) convinced him
    • c) asked him
  5. Nancy doesn't have a clue about the Internet. She's never even used e-mail.
    • a) understands deeply
    • b) knows nothing
    • c) is learning a lot
  6. Stop beating around the bush! I don't know what you're trying to tell me.
    • a) avoiding the subject
    • b) hitting the trees
    • c) repeating yourself
  7. Paul likes to draw silly cartoons of his classmates on the blackboard before class. He's a wise guy.
    • a) bad student
    • b) smart person
    • c) sarcastic person
  8. Tom needed to learn how to ride a horse before his trip to Ireland, so he took a crash course.
    • a) short, intensive class
    • b) class in falling down
    • c) semester-long class
  9. Laura made a bundle when she was younger, and now she spends every day on the golf course.
    • a) had a good job
    • b) made lots of money
    • c) stole money
  10. The doctor will be with you soon. Please sit tight.
    • a) come back later
    • b) wait patiently
    • c) follow me
Crossword Puzzle

Across

  • 2. Stop beating around the _____ and get to the point already!
  • 6. Susan's cookies really made a _____ at the Village Market. Everybody loved them!
  • 7. You want to be a famous painter? That sounds like a _____ dream!
  • 8. When Ted was asked to perform at the high school dance, he was one happy _____.
  • 11. When I ran into Mary at the mall, she gave me the cold _____.
  • 12. Stop _____ around! We've got work to do.

Down

  • 1. If you need to learn something quickly, you can take a _____ course.
  • 2. I don't need an exact number right now. A _____ figure is fine.
  • 3. I always prefer cakes and cookies made from _____.
  • 4. If there's one thing teachers hate, it's a _____ guy.
  • 5. It's nice when a boss gives you the _____ for your ideas.
  • 9. I have _____ feelings about visiting Puerto Rico in August. On the one hand, it won't be too full of tourists. On the other hand, it will be very hot.
  • 10. Susan is always helping others. She's got a heart of _____.
  • 13. I don't know how I got talked taking _____ a tour of Costa Rica during the rainy season.
Answer Key
Practice The Idioms
  1. c
  2. a
  3. c
  4. b
  5. b
  6. a
  7. c
  8. a
  9. b
  10. b
Crossword Puzzle

Answer Key
Favorite Books

English idioms, proverbs, and expressions are an important part of everyday English. They come up all the time in both written and spoken English. Because idioms don't always make sense literally, you'll need to familiarize yourself with the meaning and usage of each idiom. That may seem like a lot of work, but learning idioms is fun, especially when you compare English idioms to the idioms in your own language.

Read more

The purpose of the Illustrated Everyday Expressions with Stories series is to introduce English language learners to common idioms through humorous examples and illustrations. The lessons in this book will both entertain and enlighten students while providing exposure to how each idiom can be used in a variety of contexts.

Read more

The purpose of the Illustrated Everyday Expressions with Stories series is to introduce English language learners to common idioms through humorous examples and illustrations. The lessons in this book will both entertain and enlighten students while providing exposure to how each idiom can be used in a variety of contexts.

Read more

Do you want your English to sound natural and fluent? Idiomatic expressions are essential to natural sounding English, but they can be challenging to remember, and even harder to use in conversation. This simple and straightforward program can help you master hundreds of useful and common idiomatic expressions. Best of all, you don't need a book, so you can listen anywhere and anytime it's convenient. It's a piece of cake!

Read more